Hela veckan.

Hoho!
Denna vecka har det varit barnpassning av hög nivå. Måste säga att det känns fantastiskt skönt att inte behöva ta hand om barn jämnt, perfekt att bara låna dem ibland.

Äntligen hemma men nu måste jag komma igång med plugget igen, har varit lat över julen. Fast det får vänta någon dag till för jag tänker inte använda sista dagen på året till plugg.







Tror att jag håller på att bli förkyld. Typiskt när man har passat barn så kommer det halsont krypande.
Så nu måste jag göra mig frisk så jag orkar med morgondagen!

<3iNA

Ta mig bort, långt bort.

Vissa dagar vet jag inte hur jag ska klara av. Hur jag ska klara av att hålla tankarna och känslorna på plats. När paniken bryter in och slår ner allt som tidigare kallats jag. Då vill jag bara gömma mig, jag blir skrämd och vill inte vara jag längre. Att klara av har gjort mig starkare, jag kommer aldrig bli stark nog för att klara av mig. Jag kommer aldrig bli stark nog för att klara av att vara här, eller att klara av dig.

 

Jag blir lätt påmind av allt som hänt, saker jag inte vill minnas. Du vill gärna påminna mig. Du vill gärna få svar, men jag klarar inte av att ge dig svar. Tänkte bara säga att idag sänkte du mig till nivån av dina fötter, du förnedrade mig, du till och med slog mig. Allt surrar i mitt huvud och sekunder tar mig igenom timmar av händelser. Sluta påminna mig. Sluta vara i min närhet, jag slår inte tillbaka.

 

 

Dagen började helt värdelöst, men blev klart bättre av promenad, kortspel och tv-spel med Erika :)

 

Vill helst vara hemma nu.

<3iNA


Sista veckan!

Yo!
Så va vi inne på sista veckan på detta år. Jag har inte haft tid för någonting de senaste dagarna, vilket syns på antalet uppdateringar xD ogilla!

Natten till annandagen blev en sömnlös natt, som antagligen alla märkte blåste det orkan ute. Jag som är hemma i sjöbo sover i ett rum bredvid en super stor gran, så jag låg och oroade mig för att den skulle flyga på mig. Istället för att sova gick jag upp och drack te, efter typ 10 minuter förvann strömmen, inte kul. Men det blev mys med massa ljus. Efter några timmar typ klockan 6 måsta jag, mamma och pappa åka bort till ladugården och ta in de två hästar som går ute på lösdriften, utan ström och i kolsvartaste mörker fick jag tillslut in hästarna i stallet.

Med ljuset kom alla överraskningar som stormen hade orsakat. Mycket av våran skog har blåst ner..
För er som missade att det blåste så kommer några bilder.







Hoppas alla har haft en fantastisk jul, bilder från min kommer dyka upp! :)


<3iNA

Telefon till salu.

Hej!
Jag är irriterad över att allt ska uppdateras och förändras. Antingen uppdateras något för lite (som mittunderveristetes läroplattfrom) eller så uppdateras saker för mycket och drastiskt! Det är okej att facebook och såna grejer som jag ändå inte använder förändras. Men när det kommer till saker jag använder, som twitter. Och bilddagboken som har bytt design och NAMN, hur dum får man va!?

Men det är inte det värsta, det som fick bägaren att rinna över var i morse när jag uppdaterade min mobil. Det första jag märkte var att upplåsningen va HELT annorlunda och sen upptäcktes allting som en löpeld, och jag blev mer och med förtvivlad. Vad har HTC gjort med min fantastiska mobil!? Jag blir sur, irriterad och förtvivlad när jag ska göra nå med mobilen! Åh, jag känner mig så tönting som blir så här av en mobil, men jag klarar fan inte av förändringar! Det är så illa att jag inte vill ha den längre, nu är jag arg!


Nu måste jag installera sims på datorn och se om jag blir glad, och slutar tänka på mobilen som blivit en "dum-fån"!

Hitta denna gamla fantastiska bild från när TS3 precis kommit ut :D njut.
Haha de rimma, älskar rim, apprå på rim, idag blev det lite julklapps rim och julklappsinslagningar.





<3iNA

4:e advent.

Halloj!
Redan 4:e advent! SNART är det JULAFTON, det är fantastiskt! Men det blir en hårt planerad vecka för att hinna med allt. Hade inte räknat med besök hos tandläkaren på onsdag, men har man tandställning så är det bara att stå ut!

Idag har jag pluggat och pysslat med lite allt möjligt. Pepparkakshuset blev klart idag, bilder kommer!
Jag har provat på nytt pyssel! Jag har gjort mina "nagel-jul-dekorationer", haha! Hade inga bra verktyg här i lägenheten så det fick bli som det blev. Får se hur slut resultatet ser ut, det är ju det som är huvudsaken.








"Nu är det fjärde advent, då är det fjärde ljuset tänt"

<3iNA

Julklappar!

Hoho!
Jag vet inte hur jag får dagarna att gå så fort, jag hinner inte ens med hälften av vad jag tänkt hinna! Man får hoppas på en morgondag och nya krafter.
Idag började jag slå in alla julklappar, men i brist på lådor/kartonger så blev det inte helt klart. Nu ska jag kolla om det är nå bra på tvn eller lyssna på musikhjälpen och göra mer på mina fantastiska egen gjorda julklappar, så dem blir klar innan jul! :D

Imorgon ska jag fixa glasyr till pepparkakshuset, och häva in fler julklappar i papper. :D


Julklapparna jag slår in blir fantastiskt snygga i år, om jag får säga det själv!






Imorgon är det fjärde advent! Det är fantastiskt. :D


<3iNA

Den här dagen.

lalalaa!
Idag för ett år sedan var min operationsdag, 10.12.16. Jag opererades för underbett och fick käkarna helt fixerade. Innan jag blev sövd så höll jag på och dö av nervositet, jag tror att allt som for omkring i mitt huvud gjorde att jag såg lugn ut, fast jag absolut inte var de. Jag följde bara med och gjorde som dem sa, och tänkte "låt det vara klart snart". Innan jag visste orden så vaknade jag och allt var klart, fast min resa för operationen hade just börjat.

Jag hade en "kylningsmask" över mitt ansikte och var helt svullen med sladdar och slangar på mig, det enda jag ansträngde mig att fråga om var vad jag hade i pannan. I pannan hade jag nämligen en super liten sårskorpa från skruven dem haft där för att mäta med, men den reagera jag på. Sedan kom kirurgen in och pratade och berätta att allt gått bra, sedan förklara dem vad slangen i näsan va till för. Den hade dem använt för att suga upp blodet som rinner ner i magen under operationen, men det kan även finnas kvar efteråt så man kan bli väldigt illamående. Och det är inte bra att spy med nyopererad käke som är helt stängd av en fixering. Och jag sa (mumlade så gott jag kunde) att jag säkert skulle må illa, och sköterskorna sa att det är nog ingen fara. Det dom inte visste var hur lätt jag har för att må illa och spy! Jag mådde illa flera gånger och höll på att spy, och ni kan ju tänka er vilken panik man får om ansiktet gör ont och man inte kan öppna munnen! Men som tur var dem snabba med att "dammsuga" min mage genom slangen i näsan, men det var inte det mysigaste, men det hjälpte.

Mitt nästa minne är att jag blir flyttad till den vanliga uppvakningsavdelningen där jag får ett jätte stort rum själv för att vänta på en annan plats i en sal med flera personer i. I det här stora rummet började jag inse att operationen var gjord och det kändes skönt, jag fick även min favorit sköterska här som jag senare under min vistelse på sjukhuset frågade mamma efter hela tiden. haha!
Sedan fick jag en plats i en sal med många andra, där minns jag en kille som låg och ropade på sköterskan hela tiden för han hade så ont, stackarn!

Första gången jag såg mig i spegeln var när jag morgonen efter skulle få gå på toa och kissa. Sköterskorna som hjälpte mig sa "kom ihåg att det är en spegel här inne" och jag tänkte "Varför skulle jag bry mig om en spegel", men när jag såg in i spegeln förstod jag varför dem påmint mig om spegeln! Jag hade ju inte mitt ansikte längre och det här var första mötet med mitt nya i ett tidigt stadie!

Under dagen fick jag komma till den vanliga avdelningen för "öra, näsa, hals" där jag fick ett eget rum med tv som jag kunde lyssna på. Eftersom jag varit på toa en gång så började min kropp komma på hela tiden att den blev kissnödig av allt dropp. Men jag kunde inte gå själv så jag tröck på den röda knappen bredvid sängen som sköterskan sa att jag skulle trycka på, men inget hände. Jag tröck och tröck, hände fortfarande ingenting. Jag fick typ panik för att jag blev på kissnödig, men tillslut kom en annan patient förbi och hjälpte mig! Sedan kom en sköterska och hon sa "varför tröck du inte på knappen" med då märkte hon att hon inte hade stoppat in den i uttaget så jag hade legat och tryckt på en knapp som inte ledde någon vart! kul..

Jag villa åka hem i princip på engång när jag kom till den sista avdelningen, jag trivdes inte där. Innan jag fick duscha så skulle slangen i näsan bort, jag minns hon på kirurgavdelningen som är så snäll och lik min farmor. Hon gav mig saft och tvingade mig dricka upp den för att jag måste få i mig någonting! sedan drog dem hur den äckliga slangen som varit i min blodiga mage.
För att åka hem hade dem vissa krav på vad man skulle ha klarat av innan. Jag minns inte allt, men ett av dem var att man skulle klara av att duscha. Den var den jobbigaste duschen jag någonsin duschat! Jag orka knappt stå, men framförallt inte hålla upp mitt huvud som vägde ton! Mitt huvud var som ett bebishuvud på en bebis. Jag duschade och skulle få åka hem.

Syster och mormor kom och hämta mig och mamma, jag hade super gosigt täcke och kudde i baksätet. När jag väl var hemma njöt jag av att få vara i mitt rum i min säng! De kommande dagarna var jobbiga men inte så smärtsamma som jag hade trott, men efter någon vecka när svullnaden börja gå ner och när jag fick tillbaka viss känsel började det göra ont. Gosigaste katterna, Nicklas, farmor och mamma förgyllde mina dagar, även musikhjälpen som var min polers dagarna runt. Jag hade även mina gosiga tofflor och sims!


Här är en bild en och en halv vecka efter operationen.




Det här är drygt en månad efter operationen med fixering.




Jag har hur mycket som helst jag kan skriva om operationen, men då skulle inlägget bli så otroligt långt!
Jag kommer lägga upp fler bilder, har inte tillgång till läkarnas bilder än, men fler bilder sedan operationen kommer! Ska försöka få fram före och efter bilder.
Om det är någon som ska göra liknande operation eller om det är någon som har frågor så är det bara att fråga! [email protected].

<3iNA

Dagen innan för ett år sedan!

Hej!
För exakt ett år sedan plågades jag av nervositet inför vad morgon dagen skulle bjuda på. Jag uppskattar denna dag ett år senare mer kan jag säga. För ett år sedan var nämligen dagen innan min operation, för ett år sen hade jag sista mötet med kirurgen och alla anda inblandade, dem vägde mig och tog prover. Jag försökte känna mig lugn men när jag tänker tillbaka på det så var jag galet rädd och ville bara att det skulle vara över. Vilket jag inte visade för jag kännde mig ändå trygg på något konstigt sätt, jag hade inte så mycket till val heller.


Jag har gjort en otroligt klumpig sak idag! Jag gick upp i bra tid i morse för att göra en uppgift, jag gjorde den och skulle lämna in. Men när jag skulle lämna in den så lämna jag in på fel ställe under fel uppgiftsinlämning! Onödigt och drygt! Skyller ännu en gång på läroplattformen för jag är för fantastisk för att det ska vara mitt fel! Hoppas lärarna kan fixa det så det blir rätt. (:


Idag hoppas jag att mitt efterlängtade paket kommer hit! Ska även plugga, fixa och skicka julkort och fixa på mina julklappar! Men även följa Musikhjälpen! :D

Vill ha mer snö!


Kom ihåg att imorgon är sista dan att skicka julkort! :D


<3iNA

Musikhjälpen

Woobidoo!
Musikhjälpen har gått varmt för mig idag, musikhjälpen är fantastiskt! Själva idén är helt underbar och fin, men även allt som händer och allt man får höra och lära sig är otroligt. Gilla! Musikhjälpen påminner mig om förra året, när jag var nyopererad och knappt kunde röra huvudet och det enda som va på tvn den veckan va musikhjälpen. Det förgyllde min tillvaro då kan jag säga, så nu får jag myskänslor bara av tanken på musikshjälpen!

Jag tycker att det är nyttigt att olika ämnen som att alla ska få gå i skolan uppmärksammas, även ämnen om hur andra människor har det och att man ser hur många det är som hjälps åt för att göra världen lite bättre för dessa drabbade människor.
Det får mig att tänka att man ska vara lycklig för vad man har även om det inte känns så fantastiskt och glamoröst alla gånger. Ibland är det väldigt svårt att vara nöjd med sig själv eller hur man har det, men när man tänker efter så har man det bra, det är omgivningen som gör att man aldrig blir nöjd. Man kan ju inte gå runt och tänka på dem som har det sämre hela tiden, för vi lever i ett annat samhälle med andra värderingar och mål, men man kan ge dem som har det svårt en tanke ibland.

Idag blev det lite julklappsfixning men även pepparkaks- och hus bakning, super söta hjärtan. Jag fick en smart "låda" med kakformar av farmor med olika formar bland dem detta hjärta som blev min favorit. :D







PUSS på alla som skänker något till musikhjälpen! <3Kärlek.


<3iNA

Redan tredje advent!

Tjoo!
Det har varit fullt upp i helgen. Helgen blev inte riktigt så effektiv som tänkt, men den blev fantastisk!
Igår var jag till Delsbo en sväng och drack glögg med några från min förra klass, det va uppskattat och fantastiskt kul att se dem igen! Jag bakade lite pepparkakor som jag hade med mig och imorgon ska jag baka mer och göra pepparkakshus! Måste även plugga lite, men det är så mycket annat som ska hinnas med innan jul så det blir till att vara effektiv!

Lyssnar på musikhjälpen och dricker glögg, önska låtar och skänk pengar nu!




Egentligen borde man kalla pepparkakor för kryddkakor, men det låter inte lika gulligt. Mer bilder från allt julpyssel kommer, men nu måste jag plugga! (:

<3iNA

Det närmar sig!

Yoho!
Hemma från ett snöigt och stormigt Örnsköldsvik, jag har börjat trivas och känna mig hemma där uppe. Kul att träffa alla i klassen, känner ju igen större delar av folket nu :D gilla!

Imorgon blire massa julpyssel, bakning och paket inslagning. Tänkte även göra mitt eget julpynt till naglarna. Haha det låter fantastiskt töntigt med "nagel-julpynt", men fint blire, förhoppningsvis!
Bilder på lite pyssel dyker kanske upp under morgondagen :D



Idag önskade jag faktiskt att det var lite mindre vinterslask.





Det är underbart fantastiskt att det snart är JULAFTON! mys.
<3iNA

Fortfarande Ö-vik

Tjuuuu!
Har varit i skolan hela dagen och kvällen, så jag är trött kan jag säga! Imorgon ska jag förhoppningsvis hem om inte den anade stormen blir sann.

Imorgon ska jag kolla om jag hittar ricinolja, MÅSTE testa om det fungerar eller om håret ramlar av. Men för hoppningsvis går det som planerat, vilket vore fantastiskt!! :D



Gissa vad! Det har snöat i Norrland ;D inatt snöade det typ 5-8 cm (y) tummen upp för de!




<3iNA

Ö-vik nästa

halloj!
Har precis åkt över högakustenbron, så det är inte så långt kvar till slut destinationen för mig. Jag hade hoppats på ett snöigt landskap här i de nordliga delarna av landet men icke. Nu ska jag hem och packa upp innan jag ska ner och möta Sofie.

Fick två mysiga små paket igår, dock inte med de mest efterlängtade innehållet (: Men det är alltid kul att få paket, speciellt från Hongkong :D gilla!







<3iNA

:D

Hej hå, hej hå!
Helgen har tillbringats i Ljusdal, blev massa mys med fantastiska mysvovven Betty och kissemissarna. Hoppades på att hinna med lite fotografering, men det blir inte alltid som man hoppas och vill.
Idag ska jag till Hudik och se om jag fått nå paket av posten sen bär det av mot Ö-vik.


Snön ligger kvar, vilket gillas!







<3iNA

2 december

Yo!
Snart bär det av mot Gävle, hörde att bocken hade brunnit inatt. Typiskt, jag som tycker om den stora bocken! (: Men den fick iallafall finnas till andra december (y) Yey, bra kämpat Gävle!

Kollade precis på Julkalendern, den verkar lovande, men den är inte den bästa jag sett!

Sötis Misse får bli ett fantastiskt avslut innan jag drar :D





<3iNA

Torsdag!

Tjullilulu!
Idag är det första december, vilken innebär: 24 dagar kvar till julafton, första avsnittet av julkalendern och första luckan ska öppnas! (: gilla. Jag har även varit duktig och pluggat idag. Imorgon ska jag till tandläkarn och innan de fixa med lite julklappisar!

Kollade på första avsnittet av årets julkalender "Tjuvarnas jul" idag, jag vet inte riktigt om man ska gilla eller inte, men den påminner om "City of ember" vilket inte är negativt. Men den är inte så julig som jag hade önskat. Fast det hörs på titeln att det inte är den gulligaste och juligaste kalendern.



Jag har testat lägga upp en liten fantastisk video, så vi får se hur det funkar! :D





<3iNA

RSS 2.0